Logo

Els informem que en aquesta pàgina utilitzem cookies per recordar les eleccions i portar una estadística de visites. Si utilitzes la nostra pàgina considerem que acceptes el seu ús. Més informació| Acceptar

III Calldeclowns

Tortell Poltrona, el nostre pallasso universal, ens presenta un espectacle trepidant carregat d’esquetxos que han fet història.

Un recull dels millors números del repertori de Tortell Poltrona, emmarcats en un espectacle que conté l'essència del pallasso de sempre i el repte d'alternatives innovadores.

Desafiant la por amb el no res, anant a l'absurd per retrobar el nord i cercant en els clàssics el punt de partida per navegar enllà.

Tortell Poltrona, un dels pioners europeus en la renovació del pallasso. És carismàtic i tendre, contundent i ferotge, amb una càrrega d’energia inesgotable que combina la innocència i la trapelleria.

Un personatge que en trepitjar l’escena ja conquista a l’espectador amb la seva innata i còmplice humanitat, capaç de convertir en creïble la més insòlita de les propostes.

Retalls d’humor en estat pur, pessic de fantasia necessària.

"Tortell Poltrona és un clàssic com Charlie Rivel o Grock. Però no el busquin a l'hemeroteca; vagin a veure'l." (Gemma Tramullas, El Periódico)

“Tortell Poltrona, un home de circ, un pallasso, un poeta escènic, que envolta a la sala amb mil propostes, mil registres de circ” Carlos Gil.

Una ronda per les emocions viscudes, on es fon el passat i el present, on es forja el futur. Ens submergim en un món especial, la visió dels ulls que miren darrera un nas de pallasso, de la màscara més petita.

“Jo, ho tornaré a provar, els esquetxos dels pallassos són poemes visuals que es fan amb mixtió amb el públic, mai estan acabats, però, cada espectacle dóna a la rosca una nova giragonsa i poc a poc amb el temps, el cargol és més saborós. Números que ja no feia, alguns que sempre faig i coses que encara no he fet i vull fer... Fa 35 anys que ho intento cada dia, ho tornaré a provar: ser un pallasso. El Circ que a mi m'agrada és poesia. El Circ que a mi m'agrada és alegria.”
Tortell Poltrona

Premi Festival International Performance d’Acteur, Cannes, Francia.
Premi Especial de Circ de la III Edició dels Premis Max.
Premi Nacional de Cultura 2005 de la Generalitat de Catalunya.
NAS D’OR DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE PALLASSOS DE CORNELLÀ,
Memorial Charlie Rivel 2012.
PREMIO NACIONAL DE CIRCO 2013, atorgat per l'INAEM.

Fitxa artística i tècnica
Autor: Tortell Poltrona
Direcció: Jaume Mateu
Ajudant de direcció: Montserrat Trias
Composició musical: Víctor Ammann

Post clàssic


Pallassos
Tortell Poltrona
60 minuts
Web