Logo

Els informem que en aquesta pàgina utilitzem cookies per recordar les eleccions i portar una estadística de visites. Si utilitzes la nostra pàgina considerem que acceptes el seu ús. Més informació| Acceptar

Rastres_Argelers és un viatge en la memòria.

La memòria dels refugiats de la Guerra Civil que en el camí de l’exili van ser tancats als camps de concentració francesos, uns camps on hi va regnar una barbàrie extrema de la qual l’Estat francès i el govern franquista van ser còmplices absoluts.

Avui en dia, la platja d’Argelers és una meca turística del sud de França. A l’estiu, no hi ha ni un pam de sorra que no estigui ocupat per tovalloles i banyistes prenent el sol. Fa gairebé vuitanta anys –només vuitanta anys!– els refugiats i les refugiades orinaven, defecaven, parien i morien a la mateixa sorra. 

Aquest projecte es basa en el testimoni de moltes persones que van passar pels camps de concentració del Rosselló. I és la veu d’aquests testimonis que el públic veurà en escena.

Fitxa artística i tècnica
Idea original, dramatúrgia i direcció: Aina Huguet
Direcció de moviment: Andreu Martínez
Intèrprets: Ariadna Fígols i Aina Huguet
Composició musical / Espai sonor: Daniel Pitarch
Espai escènic / Vestuari: Elisenda Pérez
Veus en off: Berta Giraut, Bàrbara Roig, Ignasi Guasch, Ricard Serra, Sergi Torrecilla i Jaume Ulled
Il·luminació: Adrià Aubert
Fotografia cartell: Núria Gámiz
Creació audiovisual: Taller Estampa 
Imatges dels camps d’Argelers de 1939: Fons Departamentals dels Pirineus Orientals(Fons Chauvin) i Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès (Fons Henry Buckley)
Producció executiva: El Maldà

Rastres_Argelers


Memòries
El Maldà
70 minuts

18 Maig 2019
21:00 hores

8 € anticipada
(grups a partir de 10 pax.)

10 € anticipada
12 € taquilla