Logo

Els informem que en aquesta pàgina utilitzem cookies per recordar les eleccions i portar una estadística de visites. Si utilitzes la nostra pàgina considerem que acceptes el seu ús. Més informació| Acceptar

A partir de moments de William Shakespeare i Samuel Beckett.
Deixeu-vos inquietar. No cal “entendre” tantes coses… L’emoció dels moments viscuts.


*L’espectacle i el públic són a dalt de l’escenari

En un espai buit –el terra del qual és ple de peces de roba vella, i jugant bàsicament amb la música i la il·luminació–, es troben dues dones que tant poden pertànyer al món profundament poètic de Shakespeare com a les pertorbadores peces del nostre contemporani Samuel Beckett. Són dues dones que s’assemblen, dos éssers perduts que s’esforcen, potser inútilment, a entendre les giragonses a què ens empeny la vida.

Sense cap argument convencional, i a partir de la intertextualitat més agosarada (escenes reescrites amb fragments de procedències diferents, frases de Shakespeare que es fonen en moments de Beckett, etcètera), assistim a la constatació que els humans, aquests “maleïts bessons”, no fem més que ofendre’ns, barallar-nos i provocar patiments inútils: pot ser una dura escena familiar, una guerra fratricida, la recerca estèril d’un sentit absolut a la vida o bé la tènue presència una mena d’humor grotesc sobre el Salvador…

Beckett era un bon lector de Shakespeare i de ben jove es va deixar amarar de la ironia, els jocs, les bromes i la saviesa del gran William, que bàsicament es va dedicar tota la vida, com era habitual a la seva època, a reescriure els textos d’altres autors, però engrandint-los gairebé sempre amb una profunda i contradictòria humanitat.

A partir de moments de Romeu i Julieta, Els dos Cavallers de Verona, El rei Lear, Timon d’Atenes, Tot esperant Godot i L’última cinta de Krapp.

Fitxa artística i tècnica
Dramatúrgia i direcció: Jordi Coca
Actrius: Esther Bové i Viqui Sanz
Traduccions: Josep Maria de Sagarra, Joan Sallent, Joan Oliver i Joaquim Mallafrè
So: Lucas Ariel Vallejos
Vestuari: Georgina Viñolo
Caracterització: Àngels Salinas
Il·luminació i tècnic de gira: Albert Julve
Organització gira: Àngels Nogué
Premsa: Neus Chordà
Producció: Viqui Sanz
Agraïments especials: Carme Callol, Xavier Coca, Carina Goday Cuixart, Jesús Julve, “Hausson” i Rafael Torán

Maleïts Bessons


Teatre
Teatre del temps
Edat recomenada: Públic adult
60 minuts

12 Març 2022
20:00 hores

15 € preu únic