Logo

Els informem que en aquesta pàgina utilitzem cookies per recordar les eleccions i portar una estadística de visites. Si utilitzes la nostra pàgina considerem que acceptes el seu ús. Més informació| Acceptar

La niña que quería tocar la luna
Una obra sobre el vincle d‘una nena amb el seu entorn, que estima i respecta Irupé, viu en un bosc nadiu envoltada de papallones, abelles i ocells, és molt feliç allà, el bosc li brinda tot el necessari per viure. Però un dia uns homes calen foc a la muntanya. La vida de la nena canvia completament, perd tot allò que estima. Irupé vol que el bosc torni a ser bosc. Per això cada nit puja a dalt d'un arbre i intenta tocar la lluna perquè compleixi el seu desig, perquè la muntanya torni a ser muntanya. La lluna complirà el seu desig? L'arribada de la desforestació portarà el drama de la desolació, la pèrdua de la biodiversitat i de tot el seu entorn. Irupé haurà d'unir-se a altres persones per salvar la muntanya. Un espectacle multidisciplinari de teatre i titelles d’ombres, amb interacció amb curts d’animació (stop motion), les arts visuals i les plàstiques, la narració oral, la poesia i la música original en combinació amb les noves tecnologies. Espectacle inspirat en la cosmovisió guaraní sobre la creació d’Irupé i el discurs de Berta Cáceres en rebre el premi Goldman d’ecologia. Dedicat a totes les lluites i resistències que defensen la mare terra i molt especialment a les seves dones, a la comunitat Mapuche, al poble Lenca, Guaranies i Wichis.
Fitxa artística i tècnica
Titellaira, narradora i actriu: Paula Alfieri
Intèrprets musicals: Martín Dalesson (piano i guitarra), Malena Zuelgaray (veu) i Dafne Usorach (veu, guitarra i edició).
Il·lustracions, creació dels titelles i direcció d’art: Paula Franzi
Fotografia, animació i edició: Gustavo Barugel. Amb la col·laboració de Rocío Garcia (curt de stop motion "Río")
Preproducció audiovisual i edició de so: Cecília Moreno
Composició musical: Hugo Correa
Arranjaments: Martín Dalesson
Autora, Directora i Dramaturga: Paula Alfieri


IrupéTitelles
Muyuyay Teatro & Paula Alfieri Ferreres
Durada: 50 minuts
Web